Träning för Micke Schultz

2013-09-11 ★ 15:57:00
Hejsan! I helgen åkte jag ner till Avesta och tränade för Micke Schultz. Lucky följde med och han har skött sig fantastiskt bra, det var första gången vi tränade för Micke men det kändes fruktansvärt bra så det blir förhoppningsvis fler gånger!
 
Vi åkte ner tidigt på lördagen och red ett pass runt klockan 12, mycket fokus på att hästarna skulle vara lugna, balanserade och framför allt få med sig bakbenen. Det gick bra. Avslutade ganska tidigt eftersom ingen av oss ville nöta onödigt mycket på Lucky när allt satt så bra och vi dessutom skulle rida ett pass till dagen efter. Det roliga var att vi början av passet fick berätta vad vi har tävlat för klasser och om vi fick fel skulle vi i så fall välja antingen att vi rev eller att det blev stopp, eller både och då. Jag sa "nja, ingenting just nu", för det är ju sant. Efter träningen när vi samlades sa Micke att han trodde att jag var kaxig som sa att han aldrig rev eller stannade, men att han nu förstod varför jag sa så.
 
 
Söndagen gick också fantastiskt bra, vi har blivit så sammansvetsade nu och börjar känna varandra riktigt bra så det är kul. Nu för tiden blir det även mindre konstiga och stora hopp som det blev i början, som gjorde att vi inte kunde hoppa så högt men nu är det mycket lättare. Så vi hoppade en bana på slutet som låg runt 120 (några hinder under och några över), med trekombination. Det kändes otroligt bra och jag var alldeles euforisk efter att jag hade ridit. Sen finns det alltid saker att jobba på, som att vi tappar rytmen lite till tredje hindret, jag hamnar lite för mycket "ovanpå" och det är därför han hoppar av så tidigt och hamnar i världens obalans efter. Även om kombinationen funkar så skulle jag ha agerat lite mer innan första hindret så att han inte trampar in som han gör utan får ett mer naturligt språng. Annars en bra runda tycker jag!
 
 
 
Allt som allt fick jag väldigt bra kritik, Micke tyckte att Lucky passade mig jättebra och faktum är att han har sett Lucky som 4 åring vilket är jättekul! Jag har fått höra några gånger att Lucky är alldels för svår för mig, men att han bekräftade det jag känner (att vi verkligen klickar) kändes bra, han känns som att han vet vad han pratar om.

RSS 2.0