Tävling Storbyn

2011-05-21 ★ 18:20:00
Tävlade idag, gick superbra!
I LBn (som också var ett kval till Mountain Horse pony cup) var vi felfria med en klockren runda, förutom ett väldigt stort hopp på en trippel.. superponny! Fick 51 poäng och trean hade 52..

I div 1 var vi trötta och jag fick inte Linus att gå fram riktigt, han kändes lite stel nästan, första delen av banan gick bra tills jag också blev trött och då trampade vi in väldigt mycket på hindrena för att jag inte orkade hålla igång honom ordentligt, så då rev han en frambom på en oxer och då jävlar blev det fart på honom, stackarn gillar ju inte att riva... så då gick dom två sista hindrena som rena barnleken!

Vi kom till omhoppning och jag blev jättenervös, försökte få igång Linus ordentligt och lyckades! De två första hindrena gick super, tills vi kom in i en sväng och båda plötsligt dog, rev då räcket efter svängen, blev lite mer på och klarade hindret efter galant och seeen tog jag en alldeles för snäv sväng till räcket efter och petade.. men med tanke på hur trötta vi var, skötte vi oss galant! och jag är så stolt över min ponny som ställer upp så, jag ska bara lära mig att rida ordentligt! 
Munsboro Skyline

2011-05-01 ★ 10:41:00
Munsboro Skyline, eller Linus som han kallas, är en maxad D-ponny (ca 147 cm) skimmel född 2002. Han står som okänd i passet, men han har en B-ponny till mamma och en stor häst till pappa.
 
Han är en import från Irland och i augusti 2010 blev han min. Sedan dess har vi tävlat upp till 120 i hoppning med bra resultat. Linus är en bestämd och allsidig ponny. Han älskar att hoppa och han har en bra hoppteknik. Han går i en fin form i dressyren och har fina gångarter. Han gillar att rida ut i skogen och galoppera, men framför allt så fungerar han superbra att rida själv på. Han är VÄRLDENS snällaste häst, jag har aldrig träffat en häst som är som han. Han brukar stå helt stilla på stallgången utan att bli uppbunden och så kan han pussas! Han ställer alltid upp och gör alltid sitt bästa. 
 
2011 vann vi våran första klass, en LB+5 och vi var även en del av laget som kom 3a i Div 1. 
2012 har vi lyckats med att få två nollor i LA varav en vinst. En fjärde och en nionde plats i LA och ytterligare en fjärde plats i DM. Andra plats i KM och en vinst i LB. Vi har även debuterat LA+5.
Under 2013 debuterade vi Msv B med 8 fel och sedan hade vi några okej rundor, med nära till placeringar.
 
Linus bor nu hos en familj i Stockholm. Hans nya ryttare heter Moa Henningson och jag hoppas att vi kommer att se mycket av de på de stora banorna i framtiden, för tillsammans är de oslagbara, känner det i hela kroppen. 
 
Tjejen som fick honom direkt från Irland heter Erika Bergqvist och hennes blogg hittar ni här. Erika har tävlat Linus upp till LA och med Caroline Kamensky har han hoppat bana på 140.
 


RSS 2.0