Det här är värt att dö för

2012-01-31 ★ 22:03:28

Upp och ner - som en berg- och dalbana

2012-01-29 ★ 21:21:00
Min motivation har gått upp och ner idag - som en berg- och dalbana. Dagen började med att jag knappt orkade gå upp ur sängen, så jag stannade där och kollade på film fram till kl 1. Efter mycket om och men, åkte vi till stallet runt 3. Lucky var fortfarande öm i ryggen sen igår (han var något sned i ryggen, så han blev tillfixad) så jag red Linus en lite sväng själv. Han var skitjobbig idag, hur fjantig som helst och skyggade för ALLT. Så jag fick bli arg och jobba med hur många skänkelvikningar som helst över vägen, då skärpte han sig och gick i helt ok form för att vara ute på en väg.
 
Men när jag kom hem från stallet var motivationen på topp, jag pluggade massor och gjorde dessutom chokladbollar!
 
Marlene pratade förresten med Lucky igår, han sa att han inte tycker om när det var rörigt runt honom, utan det ska vara lugnt, han gillar inte när man tar för hårt i munnen på honom eller när man är stressad, han hatar att få skav och vill helst av allt ha saker med gosigt och mjukt ludd på. Söt kille.
 
Grym bild från Avesta

Lördag

2012-01-28 ★ 15:34:56
Som vanligt är min lördag fullpackad med grejer som ska göras. Hästarna blev motionerade en långtur imorse och senare idag kommer Marlene, som är massör och kiropraktor. Hon ska kolla båda hästarna.
Jag har däremot massa plugg, vilket känns lite jobbigt eftersom jag pluggade hela förra helgen också. Jag har inte tappat motivationen än, så det är lika bra att fortsätta.


Idag

2012-01-25 ★ 18:09:01
Imorse hade jag två lektioner, så när jag hade slutat så följde Inez med mig hem och så åkte vi till stallet och red mina hästar. Det var så roligt att inte rida själv för en gångs skull.
Inez fick rida Linus och han gick gudomligt fint, så Inez, om du läser det här, så får du mer än gärna rida honom igen! Jag red Lucky, han var lika fjantig som vanligt, men när han inte fjantade och spände sig, så gick det bra :) Vi var ute i nån timme och sen fixade vi stallet.

Nu ska jag fortsätta med mina väldigt givande läxor och sen blir det en dusch!

Båda bilderna är från Inez nya iphone, jag är så avundsjuk!

Skolan.

2012-01-24 ★ 15:35:45
Slutar om en kvart, jaaaa! Hem och plugga, neeej.
Hästarna vilar idag, föräldramöte på skolan så jag har ingen skjuts, mamma jobbar. Blööööh.

Det går icke att ladda upp bilder för tillfället, så ni får klara er, puss ♥

mot skolan

2012-01-24 ★ 08:11:18


Till stallet

2012-01-23 ★ 17:42:54
Precis kommit hem från skolan och slängt i mig en macka, blir så förbannat sent dessa dagar alltså! Jag pluggade på bussen så nu är det bara hästarna som ska motioneras, det betyder att jag kommer vara hemma runt 8, halv 9. För tillfället önskar jag mig ett stall på gården och ett ridhus, tack. Nog för att det bara är 3 km till stallet, men det tar ändå massa tid att komma dit, med skjuts och allt sånt.

Linus ska jag nog rida ut på i en timme ungefär, vi har en jättebra väg att träna galoppombyten på, så det är hans uppgift for the day. Lucky ska longeras lite lätt, för mörkt för att jag ska våga mig ut själv på en häst som honom (=halvgalen häst som inte vill gå ifrån stallet), det går ju inte heller att rida på ängen bredvid stallet eftersom det är kolmörkt även där. Pepp, pepp... Skönt att hästarna är så fantastiska, annars hade jag INTE varit motiverad för detta alltså.


Inez och Chivas

2012-01-22 ★ 17:53:43
Idag har jag och mamma varit ute och ridit i det fina vädret! Det var härligt och hästarna var så glada. Efter det åkte vi direkt till ridklubben och tittade på Inez när hon tränade för Fredrik. Jag knäppte lite kort också, men jag får nästan aldrig till några bra bilder inomhus, det är lite tråkigt...

Här är två som blev bra!


That awkward moment...

2012-01-21 ★ 17:04:09
Jag har precis kommit hem från stallet efter en lång mysig skogstur med Linus, mamma och Lucky. Båda hästarna var super pigga idag och väldigt lätta i rumpan, haha! Det är så himla roligt att rida Linus när han är pigg och busar.


För tillfället läser jag på http://teenagerposts.tumblr.com/, så himla rolig sida. Jag älskar citat, speciellt sådana man känner igen sig i!

Rena sommarvärmen!

2012-01-20 ★ 17:35:45
Igår hopptränade jag med båda pojkarna, de skötte sig galant båda två!
Nu är det dags för en liten skrittur med hästarna, men minus 17 grader är ju rena sommarvärmen, eller vad säger ni?

Mammas gamla storhäst Feija och min gamla foderponny Gertie

That's right!

2012-01-20 ★ 15:13:46

Filmer på min bästa

2012-01-18 ★ 18:29:00

Ny sadel

2012-01-18 ★ 14:39:58
Ny sadel är inköpt till min lilla Linus och Lucky fick en ny magplatta.
Sadeln var så otroligt skön att jag dog lite när jag red i den, dessutom var det den enda som passade Linus. Han har tydligen musklat sig väldigt mycket vid bogbladen, vilket gör att alla andra sadlar trycker in bogbladen när man hoppar, men det gör alltså inte den här. Den är helt ny och är av märket Altair (by Antarés). Det bästa är att vi slipper fårskinnet under nu!

bild lånad från carlssonpataket.se

Lucky stackarn var jätte stressad och spänd, så det var lite små jobbigt att prova massa sadlar, men till slut kom vi fram till att han får ha kvar den gamla pessoa sadeln eftersom han troligtvis kommer muskla sig ganska mycket. Han fick däremot en ny magplatta, eftersom han inte har någon. En John Whitaker och där gick ännu en köpdröm i uppfyllelse!

Lite sovmorgon

2012-01-17 ★ 20:23:15
Tjolahoppsan!
Imorgon är det sadelutprovning som gäller och just nu är jag så speedad att jag stavar fel överallt, bara så ni vet liksom. Jag är ledig från skolan då! Kl 9 är det som gäller, så lite sovmorgon hoppas jag på... Men med tanke på att det tar en halvtimme in till ridhuset, minst en timme i stallet innan, för mockning osv. Då är kl halv 8, så jag tror jag får stryka det där med sovmorgon, tyvärr.

Hoppas ni har det bra, jag har en sån sjuklig motivation till allt just nu, jag bara sprudlar av lycka!R-G Bengtsson

2012-01-17 ★ 17:22:24
Hoppas ingen har missat att Rolf Göran vann jerringpriset igår, superstort för ridsporten måste jag säga. Nu kanske vi äntligen kan få se mer häst på TV?

RSS 2.0