Norge

2012-07-27 ★ 23:20:26
Hej! Jag har tillbringat några dagar i Norges skärgård med strålande sol, hur mysigt som helst, men imorgon åker vi härifrån. Vi ska inte hem, utan till nästa sommarställe!
Jag skulle vilja åka in till Årsta Runsten och kolla på ponny-SM, eftersom att vi kommer vara i närheten nästa vecka, men det får vi väl se hur det blir.

Lämnat Linus...

2012-07-23 ★ 17:52:27

Igår när vi åkte hem från Avesta lämnade vi Linus hos Annica (min dressyrtränare) för ett litet träningsläger på 2 veckor. Jag började såklart gråta när vi åkte därifrån och kände mig alldeles uppriven, det är helt sjukt vilka känslor man får för hästarna... Jag och Linus har något speciellt och jag tycker att det är jobbigt att vara borta från honom i en vecka bara, han är min bästa vän.


Tävling lördag 21 juli 2012

2012-07-22 ★ 22:43:00
Little bit of Luck, behöver jag ens förklara varför jag gillar honom så mycket?! En på miljonen har vi sagt i helgen och det är verkligen sant, han är inte bara obeskrivligt vacker utan också en fena på att hoppa!
 
I lördags hoppade vi 90 och 100. 90 var en bedömning A, så alla som var felfria var vinnare, så där var vi felfria med en bra runda, Lucky var lite spänd men det brukar han vara första rundan.
 
 
100 var en vanlig bed. A:0/A:0 - även här var han hur fin som helst, hoppade superbra om än lite stort ibland. Omhoppningen var en klass för sig, tog inte alls snäva svängar utan red på lite och det ledde till VINST! Bland 57 ekipage var vi bäst, fattar ni? Vi har haft Lucky sen i november och jag har tävlat honom 2 gånger (detta var tredje gången) och vi sopar banan med ALLA? Helt otroligt.
 
Kolla bara på filmen och se hur han hoppar på 4an, galet!
Jag är så nöjd och stolt över min fina häst ♥

Tävling fredag 20 juni 2012

2012-07-22 ★ 22:06:21
Linus var hur fin som helst i fredags och jag var så nöjd med honom. Två fjärdeplatser blev resultatet för oss, dock föll en bomm i LAn, annars hade det blivit vinst och sista nollan för msv kval. I LB gick han som en klocka, det känns nuförtiden alldeles för enkelt med 1 m! Jag är i alla fall alldeles euforisk över hans fina rundor, väldigt väldigt synd på rivningen i LAn, men sånt är livet.
 
Jag känner verkligen att jag vill prova på en msv b NU, men det är bäst att skynda långsamt, eftersom vi är lika oerfarna båda två och ingen av oss har hoppat 120.
 

Grymma hästar!

2012-07-22 ★ 15:08:47

Tre blågula och två röda rosetter är helgens resultat, jag är så himla nöjd!


På väg neråt i landet

2012-07-20 ★ 09:39:59

Som rubriken skvallrar om så är jag på väg neråt i landet, till Folkärna RS för att tävla! Mina två favorit killar står i transporten bakom bilen och idag är det Linus som ska tävla, LB och LA :) Ni kan följa oss via Equipe!


Ändrade planer

2012-07-16 ★ 15:35:40
Jag har förmodligen vätskebrist och jag har känt mig snurrig hela dagen, så det blir bara en promenad. Jag har precis druckit en resorb (som är en vätskeersättning som löser upp sig i vatten) och en halv liter vatten, så jag borde utan problem klara en promenad på 5-7 km.

Lånade hem några par glasögon för en vecka sen, tyckte det var dags för ett par nya, tillslut bestämde jag mig för ett par Rayban, hoppas det blir bra!


Måndag

2012-07-16 ★ 15:13:35
I torsdags var jag på möte med en mental coach och idag var jag det igen. Jag hoppas innerligt att det kan hjälpa mig med min prestationsångest, men det får vi helt enkelt se.
 
Idag är planen att hästarna vilar och att jag ska springa en sväng, jag känner för ett riktigt tufft springpass. Jag ska se om jag kan hitta någon bra app för att springa i intervaller, får väl se vad jag hittar och i så fall delar jag med mig den senare!
 
 

Väntar på vet...

2012-07-09 ★ 12:53:10
Väntar på att veterinären ska ringa, Linus ska vaccineras idag!


Igår

2012-07-08 ★ 21:25:00
Igår hoppade jag och Lucky 1 m. Vi hade en fin och felfri runda. Jag har faktiskt ingenting annat att säga om rundan än att vi var bäst, vi hade kunnat kapa omhoppningstiden med massor av sekunder, men jag är inte så van vid att bli hoppad ur sadeln på 1 m, haha. Allt kändes i alla fall hur bra som helst och på det resultatet fick vi en fin femteplacering! Än så länge är vi placerade i varje tävling vi har varit med i, vilket känns riktigt grymt! 
 
Älskar min nya hjälm!

Hopptävling Orsa

2012-07-06 ★ 22:48:00
Hoppade som sagt en CR på 90 cm idag. Det gick bra, vi var nolla och Lucky gick som en klocka. Han var lugn, det fanns inga som helst tendenser till att hoppa runt på två ben som sist vi tävlade, vilket kändes väldigt bra. Imorgon kommer vi att hoppa 1 m, det blir inget derby för honom på söndag.

Det blev tyvärr inga bilder på oss idag, jag hade råkat låst minneskortet och ingen av mina föräldrar visste hur man låste upp det. Kanske borde jag ge dem en lektion i hur allt funkar med kameran?

Träningsläger 2012

2012-07-06 ★ 14:20:00
Om det är någon som känner sig olustig över att det är bilder på er, får ni höra av er till mig!

Bara andra tävlingen

2012-07-06 ★ 13:18:00
Idag ska jag och Lucky hoppa en liten 90 cm, det känns smått men allt för att mitt självförtroende inte ska få sig en smäll. Jag har trots allt bara tävlat Lucky en gång och även om det gick bra, så vill jag inte ta vatten över huvudet. Han KAN, det är absolut inte det som är problemet, utan problemet sitter i mig och mina tankar.


Latin och tatueringar

2012-07-06 ★ 10:29:00
Jag har sedan en tid tillbaka varit sugen på en tatuering. Jag tycker dock att betydelselösa tatuering är något man inte borde ha, så jag skulle vilja ha något som hänger ihop med hästarna, speciellt Linus, som betyder så himla mycket för mig.
 
I så fall skulle det vara något på latin som det här:
"Ars amandi" - Konsten att älska.
"Ad infinitum" - I det oändliga.
"Ex animo" - Från hjärtat.
"Pro memoria" - För minnet.
"Qui vivra verra" - Den som lever får se.
"Semper paratus" - Alltid redo.
"Viribus unitis" - Förenade krafter.
 
Latin just för att jag inte vill att alla ska veta vad det står, jag vill ändå ha det lite som mitt "eget".
 
Jag vill antingen ha en i nacken, på underarmen eller liknande ställe.

bild lånad från http://emeliesplace.blogg.se/
 
 
Det kanske inte blir någon tatuering inom en snar framtid, men någon gång skulle jag vilja ha en.

@ home

2012-07-05 ★ 18:30:04
Nu är jag hemma efter en kul vecka med en massa härliga människor och hästar. I år fick jag en riktig självförtroende "boost" och just nu känner jag mig bäst i världen, jag är så stolt och lycklig.
 
Imorgon ska jag och Lucky åka tillbaka och tävla en liten 90 cm, sen ska han gå 120 derbyt med Elsa på söndag. Målet är att det ska kännas bra och att Lucky ska vara lite cool.

Så, vidare till några bilder från veckan. 

RSS 2.0