28.9

2012-09-28 ★ 16:21:29

Såhär har jag sett ut idag, lite ledigt och skönt.
Jacka: JC / Jeans: Topshop / Tröja: HM / Halsduk: Lindex / Mobilskal: HM
 
Idag har jag en ledig stall dag och det betyder att det är dags att ta tag i lite plugg (ja, jag har inget bättre för mig). Jag känner mig fortfarande lite sliten efter att vi har tävlat 4 helger på raken, så i helgen ska jag inte göra NÅGONTING.
 
Förövrigt är jeansen från Topshop verkligen något att rekommendera, de är sköna, sitter bra och håller bra!

Måndag

2012-09-24 ★ 21:19:29

Idag har jag varit effektiv minsann! Skola i 4 h, pluggat matte i två timmar, ridit båda hästarna och så har jag jobbat med min egen kondition. Jag tog med mig vovven och sprang intervaller i höstmörkret, kanske borde skaffa gymkort nu till vintern...

Båda hästarna var duktiga idag, Lucky var lugn och Linus var pigg. Jag och Linus hälsade på hans lilla kompis, ett litet föl som han verkligen inte vill lämna när han väl har sett den. Jag har sagt till mamma att Linus vill ha ett föl att leka med, men hon skrattade bara... Hon kanske trodde att jag var oseriös?! Linus älskar fölisar.


Säterbygden

2012-09-23 ★ 22:16:00

Åkte till Säter imorse för att tävla min lilla lycka. För det första hade jag inte tänkt på hur trångt det är där och Lucky behöver sitt utrymme för att kunna slappna av, det kan han inte göra när det bara går att rida fram i ett ridhus med 15 andra hästar, tyvärr klarar varken jag eller Lucky av det... än! Det resulterade i att han aldrig riktigt slappnade av och inte jag heller. Banan var en riktig lerpöl och det tillsammans med en ganska klurig bana och ett stressat ekipage funkade inte så bra ihop.

8 fel blev resultatet i lagklassen (110), ett pet på en oxer och en volt. Rivningen var väldigt mycket mitt fel, men också hindrets fel (såklart), jag fick inte riktigt med hans bakben och hindret stod ur sväng, så det blev bara pannkaka. Volten blev jag tvungen att lägga när jag tappade en stigbygel, för jag lovar er, Lucky vill man inte hoppa utan stigbyglar, det är som ett självmordsuppdrag ungefär. Sen kände jag att vi redan var "ute" efter rivningen och att jag inte behövde satsa, så då fokuserade jag mer på att det skulle kännas bra. Lucky plutten blir däremot väldigt besviken på sig själv när han river, så piloten får lära sig lite mer.

Jag kände att det inte fanns några bra förutsättningar för en bra runda i nästa klass, så vi strök oss och åkte hem.

Jag är nöjd över prestationen idag, resultatet stämmer dock inte så bra överens med det. Så är det i ibland!

Magplattan efter idag...

 


Kan inte bestämma mig

2012-09-22 ★ 12:01:00
Kan inte bestämma mig för om jag vill ha en JW kavaj, en från hööks eller en pikeur romina.
JW kavajen känns som att den kan bli för stor, då den minsta storleken är 36, men jag har provat en röd och den satt helt ok.
Hööks kavajen är både snygg och prisvärd, den skulle kunna funka superbra, har dock inte provat den.
Pikeur romina har jag provat i 36, men jag skulle vilja ha en 34. Den är supersnygg och väldigt stilren, men det är fortfarande en "dressyr"kavaj, kan man hopptävla i en dressyrkavaj? haha.
Vilken tycker ni passar bäst till min KEP-hjälm?
 
Drömkavajen är såklart en animo, men nu har alla den.

Killar...

2012-09-18 ★ 20:43:54

Tänk att killarna alltid ska stå i rampljuset... Kul att vi fick en bild i Dala Demokraten iallafall!


18 september

2012-09-18 ★ 17:12:00
Jag sitter för tillfället och pluggar företagsekonomi, som enligt mig är det roligaste ämnet på ekonomi linjen (vilken tur att jag har valt ekonomi!). Eftersom jag har en pappa som har ett eget företag så har jag lärt mig väldigt mycket som jag har gratis i kursen, vilket känns himla bra. Ikväll ska jag ta med mig mamma och rida ut en sväng med hästarna. Det blir mysigt, var länge sen vi red ut tillsammans.

 
Jag och Inez på uteritt med hästisarna.

Nya favoriter

2012-09-17 ★ 20:09:00
Nya favorit filmen
 
Nya favorit låten

Nationell ponnyhoppning Gagnef

2012-09-16 ★ 17:01:00

Tävling Svärdsjö

2012-09-16 ★ 11:28:00

Jag måste bara inleda inlägget med att säga att jag har världens bästa häst.

Det gick hur bra som helst igår, min och Luckys andra 110 och han går klockrent. Vi kom lite nära de tre första hindren eftersom jag satt tillbaka lite för mycket för att jag inte ville ha enorma hopp, men annars gick resten av banan så himla bra. Satsade verkligen inte i omhoppningen utan jag kortade bara svängarna där jag kände att jag kunde, det hela räckte till en andraplats av 27 ekipage.

Laghoppningen gick i 110 och det gick också hur bra som helst. I andra klassen är han inte lika spänd och vill inte överhoppa sig så mycket på de första hindren, så det gick bra till 6e hindret där jag helt missbedömde avståndet från 5an till 6an, men Lucky bara trampar om och tar hindret hur lätt som helst. När han har fått tagit i ett hinder själv sådär är det som att han säger, "ja men nu får du faktiskt lägga mig rätt" och då blir han lite spänd. Så då fick jag ta mitt förnuft till fånga och efter det red jag riktigt bra, inga missar efter det. Laget var felfritt och vi kom till omhoppning, som gick i 115 för mig och Erica. Lucky gick som en klocka även där och jag bara njöt av att få rida och tävla. Det hela slutade med vinst för laget!

Den här tävlingen var en riktig boost för mitt självförtroende. Jag är så himla glad över att jag har MIN Lucky, min lilla lycka.

 


Trött, arg och så vidare

2012-09-14 ★ 22:11:00

Idag har allt bara gått åt skogen. Jag tänkte rida Lucky på ängen, men det var för blött. Så då ändrade jag planen och red upp i skogen istället, tills mamma kom efter mig och sa att någon hade sett en björnhona och några ungar efter vägen, då var det bara att rida hem. Jag hade velat rida igenom Lucky ordentligt eftersom att vi ska tävla imorgon, men det fick jag ju bara glömma. Hatar att vi inte har någon ridbana. Jag känner att jag verkligen behöver det för att komma vidare och utvecklas mer, det känns som att jag har stannat lite i utvecklingen och då blir det inte roligt längre.

Jag ska som sagt tävla med Lucky imorgon, det blir två 110-klasser (varav en är lagklass). Det är div 2 och det har jag inte tävlat sen 2008. Jag hoppas att det går bra nu, mitt självförtroende behöver det efter förra helgen.


Linus tvilling?

2012-09-13 ★ 16:51:00
Jag tänkte söka på Linus på google för någon vecka sedan, när jag istället för Munsboro Skyline fick upp Munsboro SkyLIGHT. En skimmel född 2002, precis som Linus. Det roliga är att de båda är skimmlar, de är födda 2002, de ser ganska lika ut (förutom att Skylight är lite mörkare) och så heter de nästan exakt likadant. Jag ska visa er ett par bilder så får ni se!

Skylight vs Skyline


Gagnef

2012-09-10 ★ 19:56:40
Tävlingarna i helgen gick käpprakt åt helvete, Linus har ALDRIG någonsin gjort samma sak som han gjorde i helgen. Jag har ALDRIG känt mig så himla maktlös inne på banan (nu ljuger jag, när jag red Gertie kände jag så var och varannan tävling). Vi avslutade med en något okej runda på 8 fel i LAn.

Tur att han är söt.

Hopptävling

2012-09-07 ★ 11:01:56

Nu är det dags för hopptävling igen, denna helg är det Gagnef som gäller. I helgen ligger fokus BARA på Linus och mig, vi ska göra så bra rundor som möjligt. Vi hoppar en LA-klass om dagen.


Livet är så orättvist

2012-09-03 ★ 21:56:05

Idag har en gammal klasskompis till mig avlidit, så hemskt. Vi gick i samma klass i 2 år och jag kan inte förstå att hon är borta för alltid. Att bara få leva i 17 år är fan inte rättvist. Ikväll går tankarna till Linnea och hennes familj. Vila i frid.


Jag tror

2012-09-02 ★ 21:45:34

Helgens tävlingar gav inga placeringar men 2/3 rundor kändes hur bra som helst. Jag och Linus blev 4a i DM, det är ju dock bara 3 placerade.

Jag tror på dig världens bästa ponny, även när ingen annan gör det.RSS 2.0