Nollning på KAU

Jag har fått ganska mycket frågor om själva nollningen som pågick under de första två veckorna. De som är sugna på universitet är förmodligen lite nyfikna på vad som faktiskt händer under nollningen. Så jag tänkte faktiskt dela med mig lite av vad som hände under nollningen.

Första dagen var ju bara för jobbig alltså. Nu kände jag ett par stycken sedan innan och jag visste vart jag skulle för introduktionen, så fjärilarna i magen var nog lite färre än vad det hade varit annars. När introduktionen var slut, sprang en hel drös med människor in genom dörrarna, sjungandes på det man nog skulle kunna säga är Karlstads studenters nationalsång, den får ni lära er när ni kommer hit, hehe. De förklarade vad som skulle hända under kvällen och att vi skulle bli indelade i olika grupper. När vi sedan gick ut från aulan, fick vi en lapp där det stod vilken grupp vi nu tillhörde. Ekonomerna hade då delats upp i 5: Gladiator, Shrek, Rocky, Pirates och Avatar. Jag blev splittrad från de jag kände direkt, då jag hamnade i Gladiator, fan tänkte jag. Vi möttes alla utanför skolan och som vanligt när man träffar massor med nervösa människor samtidigt så var det väldigt stelt. Alla visste vilken grupp de tillhörde, vi fick en liten goodiebag och lite allmän info om nollningen. Vi fick sedan en och en halv timme på oss att käka eller göra vad vi ville innan vi skulle dra igång kvällen.
 
Nollningen för oss (om jag inte minns fel) kostade 250 kr, då fick vi en nolle-tröja (som man ska bära under dessa två veckor) och vin blandat med jordgubbssaft i överflöd. Har hört/sett nu i efterhand att det är stor skillnad på vad det kostar mellan olika utbildningar och olika skolor.
 
Dagarna var uppdelade i olika delar, så första dagen körde vi mycket lära känna lekar med namn osv. Vi forsatte dagarna efter med bland annat campusvandring och stadsvandring, som i princip innebär att man får en liten rundtur. Efter några dagar hände en sak som vi blev så fruktansvärt chockade över, vill tyvärr inte säga vad det är (förstör liksom det roliga för nästa år), men det var sjukt skrämmande och roligt på samma gång. De flesta kvällarna avslutades på Karlekons (Karlstad Ekonomers studentförening) studentbar C.A.P.S, men t ex efter stadsvandringen så gick vi på barer/klubbar i stan. Det underbara med studentbaren är att den ligger på campus i huset bredvid mitt, så avståndet var mer än perfekt de första dagarna innan jag visste någonting om Karlstads geografi.
 
En kväll fick vi hela kvällen på oss att bygga en flotte, som skulle användas under det årliga flottracet, som hålls i slutet av nolllningen. Två personer från nollningsgruppen ska ta sig från ett ställe i älven till ett annat med hjälp av redskap på sin flotte och ingen fick ligga i vattnet. Vår flotte var dock den enda som sjönk och inte kom i mål alls, haha. Det var egentligen meningen att jag skulle paddla, men eftersom jag blev väldigt (!) förkyld efter första veckan valde jag att inte ligga och plaska i en kall älv. Vi avslutade sedan nollningsveckorna med en faddermiddag och utgång. 
 
Allt som allt innehåller nollningen mycket lekar, mycket sång och mycket vin. För er som är osäkra och tror att nollningen är förudmjukande? TÄNK OM. Under dessa två veckorna hände ingenting som någon kan anse är förudmjukande. Nollningen är alltid helt frivillig, man behöver inte dricka om man inte vill det och det finns ALLTID minst två nyktra faddrar. De nyktra faddrarna hade alltid stenkoll och vi fick inte ens gå hem själva om vi bara skulle till huset bredvid, vilket kändes väldigt tryggt. En stor del i nollningen är också att under nollningen pågår nollefrid. Det innebär att faddrarna inte får ha något som helst sexuellt umgänge med nollorna, om det skulle hända blir de personerna avstängda från resterande nollning. Det enda som jag uppfattade att andra tyckte var jobbigt var att om man inte bar sitt pannband med namn på, så skrev faddrarna ditt namn i pannan med tusch. 
 
Nollningen avslutas på riktigt efter en finsittning, som inom Karlekon kallas för Nollephesten. En finsittning innebär att man klär upp sig, mörk kostym gäller och för oss innebar det även att man fick en blinddate som har gått några terminer. 
 
Första dagen sa faddrarna till oss att det ofta är sin nollegrupp man hänger med under resterande 4 år, pfft tjena tänkte vi nog alla. Detta är dock sant (än så länge i alla fall) och vår grupp har hittat på en hel del skoj, inte bara nollorna emellan utan också faddrarna. Vi möts ute i bland och har sjukt kul tillsammans. Jag har sagt till många att ja, studentveckan var det roligaste jag har varit med om, men nollningen är 100 gånger bättre.
 
Har ni chansen att vara med på nollningen? Se till att ta den, jag lovar att ni inte kommer att ångra er om ni ger det en chans. 
 
För er som undrar är det faddrarna som har rosa byxor på sig, det är så ni kommer att se mig nästa år ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0