Först ut

2012-06-30 ★ 10:24:00
Först ut blir Veronica Mars.
 
 
Handlingen utspelar sig ett år efter mordet på Lilly Kane, som var Veronicas bästa vän. Veronicas far, Keith Mars, var stans sheriff, men han tvingades avgå på grund av sitt fokus på att Lillys far var hennes mördare.
 
Efter alla händelser, bestämmer sig Veronica för att lösa de tuffaste mysterier i den rika staden Neptune i Kaliforninen.
 
Veronica Mars finns i tre säsonger.
 
Säsong 1
I säsong 1 är Veronica Mars 17 år och går på High School. Veronica sysslar på fritiden med att hjälpa skolkamrater med små mysterier, samtidigt som hon försöker få fram sanningen kring mordet på hennes bästa vän, Lilly Kane.
 
Säsong 2
Nu när Veronica har satt dit Lillys mördare har hon bestämt sig för att vara en normal tonåring. Hon har skaffat ett normalt jobb och lagt detektivarbetet åt sidan. Sista året på High School börjar och det dröjer inte länge innan hon igen anlitas av några skolkamrater för att lösa mysterier. Det största av dem alla är att försöka ta reda på vad som hände den dagen då en utflykt till en baseball anläggning slutade med att en buss körde utför en klippa och sju personer dog.
 
Säsong 3
Veronica börjar på college och försöker direkt att ta reda på vem som är serievåldtäktsmannen på campus som drogar, våldtar och rakar av håret på sina offer. När våldtäktsmannen är fast, hittas skolans rektor skjuten till döds vid sitt skrivbord. Veronica börjar direkt ana oråd då rektorns död har gått till på exakt samma sätt som hon beskriver det perfekta mordet i en terminsuppsats.
 

 

Wiho!

2012-06-29 ★ 13:02:45
Om någon timme åker vi mot Orsa! Lucky är lite bättre idag, men fortfarande inte som vanligt, så han får stanna hemma. Nu ska jag åka mot stallet för att packa, så hoppas ni får en bra vecka! Några tidsinställda inlägg kommer.


Serier

2012-06-29 ★ 12:43:00
Jag tänkte att jag under några dagar ska publicera några inlägg om mina favorit serier som tar upp en stor del av min hårddisk. De flesta av serierna har jag sett sjuttioelva gånger, men de blir inte tråkiga för det!
 
Jag tänkte att det kanske kan bli som ett tips till er, de flesta serierna är ganska vanliga och många har sett dem, men det är någon enstaka som jag inte tror att så många har sett faktiskt! Speciellt en, som är min favorit.
 
Några av er kanske redan nu kan lista ut vilka serier det är? ;-)

Imorgon

2012-06-29 ★ 00:57:17
Imorgon åker jag och Linus till Orsa för träningsläger i en vecka, det ska bli kul.
 
Det var tänkt att Lucky skulle följa med och sedan tävlas till helgen, men som det ser ut nu (med koliken osv.) får vi helt enkelt se hur lång tid det tar innan han blir bra. Blir han som "normalt" under helgen och är pigg, kommer han nog få komma ner till klubben för lite träning under veckan. Jag vet dock inte i nuläget om det blir någon träning eller tävling, vilket är lite tråkigt då jag längtat så, men det viktigaste är att Lucky blir bra och att han mår bra.
 
Så vaken och fin, ni förstår nog inte hur synd Lucky tycker om sig själv just nu...
OCH VARFÖR I HELVETE FICK HAN LOV ATT GNUGGA IN KÅDA I HELA MANEN SÅ ATT JAG FICK LOV ATT KLIPPA AV DEN?! BLÖÖÖÖH.

Tittar på min favorit serie

2012-06-28 ★ 17:53:05

Allt kan inte vara bra

2012-06-28 ★ 16:53:34
Lucky fick kolik igår morse, förmodligen på grund av gräs och uttorkning. Vetrinären var där och gav honom vätska genom en slang i nosen. Så jag har haft fullt upp med att åka fram och tillbaka till stallet. Jag har hållt koll på honom och gått några promenader, för att få igång hans mage.
 
Idag är han som tur är bättre, han har druckit vatten och ätit hö. Allt känns så himla jobbigt när ens häst inte mår bra och det gör ju att man själv inte mår bra, så livet känns rätt hopplöst just nu.
 

Frukost

2012-06-28 ★ 11:23:34
Härliga, härliga frukost.
 
Vanilj yoghurt med hallon och Paulúns Superflingor med kanel. Mums!

Jobba

2012-06-26 ★ 18:33:13
Idag började jag kl 7 igen och som grädde på moset försov jag mig och vaknade 10 minuter innan jag skulle åka, så det var bara att slänga i sig frukost och ge sig av. Jag struntar aldrig i frukosten, det är som det sägs, att det är det viktigaste målet på hela dagen. Jag slutade kl 16 och jag har bara målat dörrar och en grund idag, inget roligare än så.
 
Om en stund så tänkte jag åka till stallet, både hästarna ska ridas idag. Förhoppningsvis får jag hjälp av mamma så jag slipper rida båda två, jag är helt galet trött och förkylningen vill inte ge med sig. Det är sådana här dagar som livet hade känts lite enklare med ett stall på gården och en ridbana.
 
Gagnef 2011

25 juni

2012-06-25 ★ 21:59:09
Hallå!
Jag mår bra, förutom att jag har dragit på mig världens förkylning. Idag har jag börjat min karriär som målare, haha! Jag började jobba redan kl 7, så jag är gaaanska trött nu. Hästarna fick en promenad på 40 minuter efter att jag hade slutat jobba.

Lotta träningen förra veckan då? Jo, den gick fantastiskt! Linus gick som en klocka och jag hoppade honom på baby pelham för första gången. Det gick faktiskt bra och han blev mycket stadigare av det, vilket kunde göra att jag kunde koncentrera mig mer på hindren och inte på att hela tiden få honom att använda bakbenen ordentligt.Lucky gick också som en klocka, det var bara jag som inte gick som en klocka. När jag hoppar Lucky blir jag ibland lite mesig och sitter och väntar på en "katastrof", alltså att han ska hoppa två meter högt ungefär. Det ska jobbas bort och jag ska kunna känna mig säker med avstånd osv.
 
 
 

På väg hem

2012-06-21 ★ 14:09:14
Vi är på väg hem efter fyra pass och en avramling på två dagar. Båda hästarna har varit grymma och jag är så nöjd över dem. Nu ska vi hem och packa ur, sen åker vi mot Öregrund.

Blogg.se appen krånglar så kan tyvärr inte lägga upp någon bild, det får bli en annan gång.

Idag?

2012-06-18 ★ 23:18:05
Jag började dagen med att se ett par filmer, har man sommarlov så har man! Efter det tog jag och mamma en ridtur på Linus och Lucky. Det blev mycket trav idag, så att de fick trampa på ordentligt och bara tänka framåt, då båda hästarna var lite små sura.

Imorgon då? Ja, då ska jag packa, packa och packa. Jag måste packa hästarnas grejer inför de två dagarnas träningar och så måste jag packa saker till mig själv för 4 dagars "ledighet".
Godnatt!


Svalor

2012-06-17 ★ 20:46:55

Våra stallkompisar svalorna hälsar till bloggen! De är nog arga för att vi slängde ut deras lyxbo...


Oj oj oj

2012-06-17 ★ 00:11:32
Jag känner att det kanske blev lite väl mycket utrustnings-blogg för tillfället, men jag måste bara säga att jag har hittat världens snyggaste hjälm som SKA bli min inom kort. Visst är det snyggt och stilrent med svart och en charles owen hjälm, men jag vill ha något som sticker ut litegrann.

Trist

2012-06-16 ★ 22:47:00
Vädret är trist, motivationen är långt nere, självförtroendet har fått sig en törn - vad gör man då?

Jag brukar ta fram gamla bilder och filmer på mig när jag rider och titta på. När jag sedan fått mig ett gott skratt för hur det såg ut, tittar jag på nyare bilder och filmer. När jag märker att jag faktiskt har utvecklats mycket (och hästarna för den delen också) så brukar motivationen och självförtroendet sakta krypa tillbaka. För man kan faktiskt inte bara utvecklas framåt, man måste misslyckas och lära sig av sina misstag för att lyckas.
Mitt ridliv har tagit ett sånt stort kliv de senaste åren och det tack vare att jag har haft sådana fina hästar, med teknik och vilja utan dess like. Sommaren 2006 trodde jag aldrig i hela mitt liv att jag skulle vinna en LA, då hade jag inte ens vunnit en LC med ponnyn jag hade då. Nu står jag här, med mina underbart fina hästar som fortsätter att leverera, gång på gång och för två veckor sedan vann jag och Linus vår första LA.


New

2012-06-16 ★ 11:44:00
Nu har vi äntligen köpt en ny martingal/förbygel till Lucky, det blev en Dyon från Working collection! Jag har letat i år och dagar efter en brun med guldspännen, men jag har inte hittat någon som passat, så det fick bli en med silverspännen. Ett Dyon-träns ska förmodligen inhandlas i framtiden för att matchas till förbygeln. Lucky kommer att bli så fin så!RSS 2.0