Trött tjej

2012-03-30 ★ 23:54:02
Jag är sliten och trött efter den här veckan så det är så skönt med helg, dessutom blir jag 17 år på söndag!
Nu ska jag sova, sova länge ♥ Imorgon ska båda hästarna motioneras.

vacker ponny

Hejdå killen!

2012-03-30 ★ 20:14:00
Idag åkte lilla Kasper hem igen, jag tror att alla här hemma kommer sakna honom. En väldigt speciell liten shettis! Jag vet att jag inte har skrivit så mycket om honom här, men det känns lite små konstigt med tanke på att det inte är min häst...

En väldigt härlig ponny måste jag säga!


Bra start på tävlingssäsongen

2012-03-26 ★ 17:22:24
Tävlingssäsongen började bra i helgen!

LB A:0/A:0 lördag: Linus kändes bra och taggad, men han blev lite tittig och rev två hinder. Jag skulle ha suttit tillbaka mer och inte låtit honom titta så på hindren.

LA A:0, lördag: Han var så fin, hoppade helt perfekt och lyssnade så bra att jag var alldeles svimfärdig när vi gick i mål. Dock blev jag okoncentrerad på 3an, så jag fick inte tillbaka honom ordentligt i svängen och han hann inte upp med benen, så det rev vi. Vi blev dock 9a på det resultatet (9 placerade), vilket ju är helt grymt med tanke på att jag tog ut svängarna så mycket jag kunde.LB kval MHPC, söndag: Här var han också helt underbar, superfin på framridningen och framhoppningen, ja allt var som det skulle! Det resulterade i att vi gick felfritt och blev 3a! Vi var även ett halvt poäng ifrån att vinna kvalet till Mountain Horse Ponny Cup!


Hemma!

2012-03-20 ★ 19:24:38
Hejhej! Jag och hästarna kom hem idag runt kl 15, hoppade lite imorse som gick väldigt bra, Linus ville inte riktigt vara med ett tag och stegrade lite, men sen hoppade vi en bana på 110-115 som gick galant, det känns bra inför helgen - när vi åker till Avesta igen! Elsa hoppade Lucky, och det såg hur bra som helst ut, shit vad den hästen kan hoppa alltså, känns helt ok inför framtiden ;-)Åkte in på Aubiouse på hemvägen och lämnade tillbaka ett svart träns som satt hel tokigt, köpte ett nytt och ett babypelham till min kära lilla drag ponny. Jag har tänkt att han bara ska få ha det ute i skogen. Nu när jag äntligen har köpt ett svart träns som jag vill ha (har ju dock inte provat det än...) så kan jag beställa ett bling bling pannband från Charlies, Linus ska få ett i svart/silver och Lucky ska nog också få ett, fast i brunt/guld.

Nu på eftermiddagen har jag varit väldigt ambitiös och tränat, pluggat och gjort en ny bloggdesign åt Inez. Engelska prov imorgon, bring it on!

Vart jag är på väg

2012-03-19 ★ 14:42:00
Jo, jag är på väg till Avesta igen! Vi åker ner dit idag runt kl 3 (måndag) och kommer hem imorgon (tisdag). Elsa pelsa ska rida Lucky och förhoppningsvis hjälpa mig lite med lat-Linus. Jag har tagit ledigt från skolan på tisdag så förhoppningsvis blir det ett pass på morgonen också.

Ni får ha det så bra!


Ledtråd

2012-03-18 ★ 23:21:00
Ledtråd nummer 1
Hästarna ska med...


Imorgon...

2012-03-18 ★ 21:18:13
Imorgon tar jag mitt pick och pack och åker till... *trumvirvel* ...******!

Ja, vart ska jag?
det kommer upp en ledtråd senare...Söndag

2012-03-18 ★ 13:03:06
Nu på morgonen har pappa hjälpt mig med några uppgifter inom företagsekonomin (hur bra är det inte att få hjälp av en egen företagare liksom?!) och visat mig hur det funkar att göra verifikationer på riktigt i ett program, det gjorde att jag förstod 10 gånger bättre än vad jag gör i skolan. Det kändes riktigt svårt ett tag med balanskonton, resultatkonton, debet, kredit, hit och dit men nu känns det som att jag förstår. Det är alltid en fördel!

Jag sitter för tillfället och kollar resultaten på equipe för mina duktiga kompisar som är och tävlar, känner att jag också vill tävla, men snart är det min tur också. Det är både hoppning och dressyr idag, så jag håller koll på allt!

Första tävlingen för Linus blir nästa helg - 24-25 mars och första tävlingen för Lucky blir på påsk.

Grym låt och video, har tryckt på "spela upp igen" knappen några gånger nu! 0.29 är grym, haha älskar allas ansiktsuttryck!

Torsdagens hoppträning

2012-03-16 ★ 17:34:35
Lucky var hur fin som helst! Så jäkla fantastisk häst han är, jag blir alldeles yr! Idag låg fokuset att få hästarna på bakbenen. Han lyssnade jättebra, vände helt fantastiskt och var med mig nästan hela tiden, förutom på slutet när han blev lite trött och drog iväg, då blir också hoppen superstora och ungefär upp till månen, fast det blir mindre och mindre sådana hopp nu som tur är, detta blir nog bra!

Dock gjorde jag en lite avramling, när jag skulle skritta av honom (!). En bom ramlade ner från ett stöd mitt framför ögonen på honom och han slängde sig åt sidan. Vi skrittade på långa tyglar och jag var trött, så jag ramlade rakt ner i backen, utan att ens förstå vad som hände förrän jag satt på marken. Såklart blev jag rejält rädd och sträckte mig nog i ryggen. Han reagerar extremt fort kan jag säga, väldigt mycket snabbare än jag.


Linus var fantastiskt jobbig! Gud vad dryg han är ibland alltså, hur lat som helst. När jag tillslut fick han att gå som jag ville, använda bakbenen och inte springa ifrån mig, var han helt amazing. Avslutade med två klockrena rundor på en 1,15 hög bana med två kombinationer och shit pommes frites alltså, min vita ponny kan göra vad som helst! Jag kan även avslöja att jag kände mig väldigt oövervinnlig efter de två rundorna och just nu känns det bara som att vi kan göra vad som helst.


Skit, skit, skit

2012-03-12 ★ 08:41:42
Behöver jag ens säga att detta är en skit dag? Jag tycker rubriken visar det väldigt bra.
Ska jag nämna allt jag glömt till idag och till den här veckan?
  • Glömt att ställa klockan= försov mig
  • Vaccination idag, glömt en "tillåtelselapp" hemma.
  • Glömt samhällsboken, första lektionen, yeey.
  • Glömt att jag ska baka till på fredag, för klassfika...
Mottot idag:

Workout, ohoh

2012-03-11 ★ 14:05:14
Precis kört en workout med min kära mamma som är personlig tränare, inte en dans på rosor kan jag säga, hej träningsvärk! Nu ska jag åka till stallet och ta en ridtur med min vita ponny.


Blöt

2012-03-10 ★ 17:29:13
Vilket väder det är ute! Snöstorm/storm/hagel/ösregn, verkligen jättekul att det drog igång när jag var ute och red också! Linus gick superduper bra och sen blev allt förstört av att det började ösregna, för då ska han stanna och stå med rumpan mot regnet. Som tur var så var vi på väg hem när det började, men vi och alla grejer blev verkligen blöta.
Stackars Linus pojken som verkligen hatar att bli blöt, han var lagom sur. Det konstiga är dock att det alltid går bra när det regnar och vi tävlar...

Shit pommes frites

2012-03-09 ★ 15:33:01
Ahh, jag fyller år om 23 dagar. Jag vill verkligen inte bli 17, jag är hellre 16 tills jag fyller 18, och 18 vill jag inte heller fylla (slut på både ponny och juniortiden...) men ja, det går inte att undvika att bli äldre! (säger jag vid 16 års ålder, hur blir det senare i livet?!)

Hästarna går riktigt bra för tillfället, speciellt Linus, han är bäst! Första tävlingen blir 24-25 mars. Det ska bli roligt att se vad det blir av det här året.2 mars

2012-03-02 ★ 23:51:27
Idag var jag, mamma och min lillebror iväg till Borlänge och shoppade lite. Åkte till Aubiouse en sväng och fick med oss lite nödvändigheter, t ex eskadron framskydd+bakskydd, fleecetäcke, neoprengrimma, svampar, hinkar osv.
Hittade även Sarm Hippique ridbyxor, och wow. Då det inte fanns några i min storlek, frågade jag om man kunde beställa, men de visste inte om det var någon i Sverige som sålde ridbyxorna (!) och att de som fanns kvar i butiken bara var de som var över. Hittade ett par i brunt i min storlek, men då jag inte behöver några "hemma" ridbyxor för tillfället så fick jag stå över, det var ju trots allt vita jag skulle ha. Så om någon som läser detta vet om man kan beställa ett par på internet eller från butik så får ni gärna kommentera vart i så fall!
Köpte i alla fall ett par vita equiline ribyxor på rean, eftersom jag inte har några alls som passar för tillfället.
dock med "mudd" nere vid benen, asbra!

Tusseträning med Little bit of Luck

2012-03-01 ★ 23:31:41
Åh visst har han ett underbart fint namn? Lucky var så bäst idag! Jag hittade verkligen det där lugnet i magen och känslan man verkligen måste ha för att han inte ska hoppa av en meter före och hur stort som helst. Vi klickade verkligen idag, det är så skönt med sådana "moments", det går definitivt framåt. På Luckys rygg känns det som att man klarar allt!
Första tävlingen blir i början av April.


PS. Om exakt en månad blir jag 17 år...